Gastronomia końca wieku

You are here

W jaki sposób opłaca się przygotować Croissant z nadzieniem?

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/vin-de-siecle.pl/includes/menu.inc).

Nasze artykuły

Słodkie rogaliki to przysmak, którym nie pogardzi raczej żaden fan słodkości. Świetnie nadają się jako coś na ząb między posiłkami. Równie dobrze nadają się do popołudniowej kawy. Warto zaproponować je znajomym albo zaproponować rodzinie. Wszyscy będą je ze smakiem pochłaniali, nie można mieć co do tego żadnych wątpliwości. Rogali jest jednak całe mnóstwo. Ale wśród nich niepodważalnie przodują francuskie croissant. Tak na dobrą sprawę to ich nazewnictwo ma źródło we Francji, natomiast rogaliki są bardzo sławne też na południu Europy. Część znawców jest zdania, że to właśnie tam się jada prawdziwie crossainty.


Mleczno - karmelowe rogaliki Bonjour
Author: Dan Cake
Source: Dan Cake
Dostępne w sklepie crossainty z musem lub też takie od piekarza prezentują się bardzo dobrze. Ponadto są lekkie i chrupiące.

Aby przeczytać kolejny ciekawy najnowszy materiał (http://gaster-sol.pl/pl/produkty) na wybrany temat, wejdź w poniższy link — tam będzie dużo informacji.

Czy takie same można wykonać we własnym domu? Odpowiedź jest twierdząca, ale jest to dość czasochłonne. Zdecydowanie nie jest to smakołyk, który można wykonać w parę minut i mieć szybką przekąskę. Musisz zainwestować trochę wysiłku i nieco czasu. Głównie dlatego, że robienie francuskich rogalików wymaga ciągłego kontrolowania podgrzewanego ciasta i ponownego zwijania. Nie da się więc po prostu zostawić rogali, by „same” się robiły przez dwie godziny, a następnie wrócić na gotowe. W tym wypadku trzeba trzymać rękę na pulsie.


Tak czy inaczej efekt końcowy wart jest każdych starań. Własnoręcznie wykonany crossaint z musem smakuje nawet lepiej aniżeli wypiek z osiedlowej piekarni. Ponadto masz wówczas więcej możliwości. Jesteś w stanie wybrać smak musu, albo również postawić na inne dodatki. Czy coś stoi na przeszkodzie do wykonania rogalików z nutellą albo takich z wieloowocowym dżemem? To zależy tylko od Twojej kreatywności. Niezależnie od tego, jaki rodzaj nadzienia wybierzesz, miej na uwadze, że rogaliki zawsze są najsmaczniejsze kiedy są nadal całkiem świeże. Rzecz jasna nie włożysz ich do ust od razu po wyciągnięciu z piekarnika, lecz kiedy jeszcze całkiem nie wystygły i są miękkie, są ich walory smakowe są na najwyższych poziomie.